Ons team bestaat uit enthousiaste mensen met veel praktijk- en levenservaring, die elkaar en de uitdagingen van de huidige markt goed kennen. Samen bieden we je een passend aanbod. We stellen ons graag aan je voor.        

Johannes van der Meulen

Mede-eigenaar en senior trainer/coach

Nico Willigenburg

Mede-eigenaar en senior trainer/coach

Annemieke Mars

Senior trainer/coach

Berry Scholtens

Senior trainer/coach

Natascha Vendel

Senior trainer/coach

Carola van Dorp

Trainer / coach

Ineke Engelen

Office Manager


Johannes van der Meulen

Mede-eigenaar en senior trainer/coach

"Our deepest fear is not that we are inadequate, but that we are powerful beyond measure.” - Nelson Mandela .1993.

In mijn leven staat persoonlijke ontwikkeling centraal. Ik deel mijn inzichten en ervaringen in de commerciële wereld van agri en techniek. Wat mij daarin boeit zijn de mensen, die zich bewust worden van hun eigen mogelijkheden en kracht. Als zij deze accepteren en realiseren in de praktijk inspireert mij dat zeer.

Johannes is werkzaam als senior trainer/coach. Hij geeft al jaren training op het gebied van commercie, leiderschap en teamontwikkeling en adviseert en begeleidt bij verandertrajecten. Johannes doet dit op ondernemers-, management- en operationeel niveau. Zijn wortels liggen in de veevoederindustrie. Hij is zes jaar directeur geweest van een dealerbedrijf van UTD. Vervolgens heeft hij na de fusie van Hendrix en UTD als verkoopleider een leidende rol gespeeld bij de integratie van het dealernetwerk en het professionaliseren van verkoop en advies. De vrije tijd vult Johannes in met wandelen, fietsen, volleyballen, skiën en lezen. Hij brengt regelmatig tijd door met zijn drie dochters en hun partners en geniet volop van de contacten met familie en vrienden.


Nico Willigenburg

Mede-eigenaar en senior trainer/coach

"Laten we eens beginnen gewoon mens te zijn"

Ik ben een helper, coach en trainer. Ik geniet ervan bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van anderen en daarmee die van mezelf, zodat we ons gelijkwaardig, vreedzaam en effectief kunnen verhouden tot andere mensen in onze werk- en privérelaties. Dat te bereiken maakt me blij en trots.

Nico geeft al vele jaren training op het gebied van commercie, teamontwikkeling en leiderschap en coacht ondernemers en commercieel managers in alle facetten van hun rol. Ook reist hij als coach vaak mee met verkopers in verschillende sectoren en begeleidt hij intervisiegroepen van salesmanagers in de agrarische sector. Nico heeft zijn sporen verdiend in verkoop en verkoopmanagement in verschillende business-to-businessmarkten, waaronder BIC Benelux en Gouden Gids. Zijn vrije tijd besteedt Nico vooral aan het onderhouden van sociale contacten en aan korte en lange vakanties gedurende het hele jaar. Hij houdt van lekker eten en drinken en kookt meestal zelf. Nico is een liefhebber van sport: in 2008 liep hij de Marathon van Rotterdam, sindsdien houdt hij zijn conditie op peil in de bosrijke omgeving van zijn woonplaats Putten.


Annemieke Mars

Senior trainer/coach

"Doe wat zin heeft"

Ik vergelijk mezelf met een wegwijzer: mensen inzicht en overzicht geven. Ik doe dat door te verhelderen, complexe situaties eenvoudiger te maken, verbanden te leggen en vragen te stellen. Openheid, jezelf kwetsbaar opstellen en willen leren en groeien zie ik als uitgangspunten. Hierdoor kunnen mensen het beste uit zichzelf halen, voor zichzelf en de organisatie waarvoor ze werken.

Na haar heao-opleiding (commerciële economie) heeft Annemieke enkele jaren als intercedent gewerkt bij Randstad Uitzendbureau. Van 2000 tot 2015 is ze actief geweest als (senior) trainer/coach bij achtereenvolgens SARV Advies en Training, Search & Results Trainingen en VMR Training en Coaching. Ze heeft ruime ervaring met het trainen en coachen van medewerkers en leidinggevenden op het vlak van communicatie, persoonlijke ontwikkeling en leidinggeven. Annemieke is zeer geïnteresseerd in de mens achter de medewerker en heeft tijdens haar loopbaan als trainer/coach twee vierjarige hbo-opleidingen gevolgd: Polyenergetische therapie en Zingeving & Spiritualiteit. Naast haar werk zet ze zich in als lid van het Hoofdbestuur van Vereniging Yarden, met in portefeuille voorlichting en bewustwording op het gebied van sterven, rouw en verlies. In haar vrije tijd is Annemieke graag buiten (hardlopen, wandelen en fietsen) en leest en schrijft ze over levensbeschouwelijke onderwerpen.


Berry Scholtens

Senior trainer/coach

‘Je verleden is niet je potentieel. Op elk moment kun je kiezen om de toekomst te bevrijden […] Diep van binnen weten we allemaal dat de keerzijde van angst vrijheid is.’ (Marilyn Ferguson)

Ik kom graag in verbinding met mensen en help ze (on)bewuste situaties onder woorden te brengen. Het moment waarop iemand dat dan leert begrijpen/accepteren nu het onder woorden is, bezorgt me telkens weer kippenvel.

Berry is van oorsprong een nuchtere Groninger, die in 1998 naar Zwolle is verhuisd. Na een historie in bank- en verzekeringsland, waar hij zelf diverse trainingen volgde, werd in 2006 de trainer in hem geboren en volgde hij met succes HBO Opleidingskunde. Zijn hart ligt bij de after-sales: ontwikkelen van mensen in de service. Van monteur tot chef/manager. Vanuit een onafhankelijke en objectieve rol helpt hij organisaties excelleren in klantgerichtheid. In zijn vrije tijd sport hij veel: fitness (Les Mills), hardlopen en wielrennen. Daarnaast heeft hij met zijn vrouw Sanne een groot sociaal leven en geniet van het aanvullen van de verbrande calorieën.


Natascha Vendel

Senior trainer/coach

“Je kan een mens niets leren; je kan hem alleen helpen het zelf te ontdekken in zichzelf.” - Galileo Galilei

Wat me elke dag weer inspireert, is om mensen en teams te zien groeien. De kern van groeien zit voor mij in het leren van ervaringen waardoor je anders over dingen gaat denken of anders gaat handelen. Zo groei je als mens en als professional waardoor je meer succes hebt in je vak of meer bijdraagt aan je team of organisatie. En dat is wat ik het mooiste vind aan mijn vak: anderen helpen om op hun eigen wijze succesvol te zijn.
Na haar pr- en communicatieopleiding heeft Natascha negen jaar in het bedrijfsleven gewerkt in verschillende marketingfuncties. In 2007 heeft ze de overstap naar het vak van trainer-coach gemaakt en bij VMR en Kerngroep gewerkt.

Natascha werkt het liefst met (management)teams en met adviseurs en andere professionals. Daarnaast vindt ze het ook erg leuk om medewerkers en managers commercieel vaardiger te maken.
Natascha is altijd bezig met haar persoonlijke ontwikkeling. In 2015 heeft ze een post-hbo opleiding tot professioneel coach afgerond en ze is voor meerdere instrumenten gecertificeerd.
In haar vrije tijd geniet Natascha van het maken van reizen in binnen- en buitenland. Ze kookt graag en doet aan zumba, hardlopen en wandelen. Er ligt ook altijd een boek of een e-reader op haar nachtkastje.


Carola van Dorp

Trainer / coach

"Vanuit je eigen kracht ben je in staat volledig succesvol te zijn in wie je bent en wat je doet!"

Ik krijg energie als ik mensen zie groeien en onderdeel van dat proces mag zijn. Ik geloof dat mensen pas kunnen groeien als zij een goed zelfbeeld hebben, ‘wie ben ik’?, ‘waar sta ik voor’?, ‘hoe zien anderen mij’? Ik ben ervan overtuigd, dat met de antwoorden op deze vragen, er een prachtig mens ontstaat, die zijn eigen dromen waar kan maken!

Carola is geboren en getogen in het nuchtere Groningen. Na de STOAS- Agrarische Pedagogische Hogeschool in Dronten, heeft de liefde haar naar het ‘wilde’ westen gebracht. In Hazerswoude-Dorp woont ze met man en drie kinderen op een melkveehouderij met 250 melkkoeien. Het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan, want naast de koeien hebben ze samen een goed lopend bouwbedrijf in dakrenovatie en de nieuwbouw van bedrijfshallen opgebouwd.
Zij heeft veel ervaring opgedaan in het agrarische bedrijfsleven. Bij haar laatste werkgever, AB Zuid-Holland, heeft ze zich het vak marketing communicatie eigen gemaakt. Later werd ze leidinggevende van het verkoopteam en maakte ze onderdeel uit van het managementteam.
Tijd voor haarzelf vindt ze door af te spreken met vriendinnen, te genieten van muziek en natuur en sinds kort heeft ze haar passie ontdekt voor het buikdansen. Ook uit het spirituele pad dat ze bewandelt, haalt ze veel energie en met haar eigen nuchtere kijk probeert ze zich dit eigen te maken.


Ineke Engelen

Office Manager

" Teveel mensen overschatten wat ze niet zijn en onderschatten wat ze wel zijn"

Door mijn goede contactuele eigenschappen en heldere communicatie ben ik een verbindende factor tussen organisatie, collega’s en relaties.  Ik verdiep mij graag in keuzes en beweegredenen die mensen maken. Zelfreflectie en inzicht maken deel uit van een inspirerend groeiproces. Zelfstandig, georganiseerd werken en resultaat behalen geeft mij energie.

Ineke heeft veel ervaring op het gebied van organisatie en planning, relatiebeheer, ondersteuning en begeleiding van medewerkers, managers en directeuren. Door het volgen van trainingen en cursussen is zij zich blijven ontwikkelen en zorgt voor de interne processen bij VMR. Haar vrije tijd brengt zij graag door met haar partner en (klein)kinderen. Ze houdt van lezen, tuinieren, koken en wandelen met hond Balou. Italië is haar favoriete vakantieland en geniet van de prachtige cultuur en het heerlijke eten.